Profiteer van een stabiel rendement met zorgvastgoed
Beleg nu in Zorgwoningfondsen van Sonneborgh
- Langjarige huurcontracten
- Laag debiteurenrisico door sterke huurders
- Vier keer per jaar een uitkering
- Hoge winstdeling voor participanten
- Geen emissiekosten
"Verplicht" geeft vereiste velden aan
Door hier boven te klikken, bevestig ik dat ik de privacy policy en de voorwaarden heb gelezen, begrepen en ermee akkoord ga.
Open voor deelname
- Gemiddeld 5,1% direct rendement
- Gewaargborgde huurcontracten
- Laag debiteurenrisico
- Vier keer per jaar een uitkering
- 85% winstdeling voor participanten
- Geen emissiekosten
Hoe werkt het?
Vul het formulier in
Laat uw gegevens achter via bovenstaand formulier en ontvang alle informatie over onze zorgwoningfondsen.
Wij nemen contact op
Nadat u informatie heeft aangevraagd nemen wij contact met u op voor een persoonlijke kennismaking.
Start met beleggen
Door het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier participeert u direct in ons fonds.
Over Sonneborgh
Ontwikkelaar en belegger in zorgvastgoed sinds 1997
Sonneborgh is al ruim 25 jaar dé specialist in het ontwikkelen en beleggen in vastgoed op het snijvlak van wonen en zorg. Sinds 2015 initieert en beheert Sonneborgh zorgvastgoed beleggingsfondsen voor particuliere beleggers.
Fondsen met kwalitatief Nederlands vastgoed, langjarige huurcontracten van professionele huurders én een stabiel financieel en maatschappelijk rendement.
Sonneborgh is initiatiefnemer en beheerder van Zorgwoningfonds Hermelijn 15, Zorgwoningfonds Het Beekdal, Zorgwoningfonds Marnix Staete en Zorgwoningfonds Sonneborgh IV.
Vaak gestelde vragen
Wij geven u graag antwoord
Hoewel de kasstroom van dit fonds goed voorspelbaar is vanwege de langlopende huurcontracten (15 en 20 jaar) met professionele en financieel gezonde zorgorganisaties, brengt beleggen altijd risico’s met zich mee. Zo ook het participeren in dit fonds. Het is daarom af te raden een substantieel gedeelte van het vermogen in dit product te beleggen. Deze vorm van beleggen moet gezien worden als onderdeel van een gespreid belegde portefeuille.
In juli 2023 is het fonds gestart op basis van het investeringsmemorandum van 15 februari 2023. Sinds de datum van het investeringsmemorandum zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd die het direct rendement verhogen en het risico verlagen. Deze wijzigingen en de gevolgen hiervan op de kasstroomprognose en de rendementsverwachting zijn beschreven in het Addendum. Het Addendum dient derhalve in samenhang met het Investeringsmemorandum te worden gelezen.
Zorgwoningfonds Sonneborgh IV belegt in de herontwikkeling en exploitatie van drie woon- en zorgcomplexen in Cuijk, Rheden en Rotterdam. De objecten worden in samenspraak met zorgorganisaties Woonzorgnet, Siza en Humanitas verbouwd en verduurzaamd en na oplevering voor 15 en 20 jaar aan hen verhuurd. De drie locaties bieden in totaal plaats aan 120 bewoners met een zorgvraag.
Zorgwoningfonds Sonneborgh IV richt zich op beleggers die een deel van hun vermogen veilig en maatschappelijk betrokken willen laten renderen in de stabiele groeimarkt van zorgvastgoed. De vergrijzing, woningtekorten én langjarige huurcontracten van professionele zorgorganisaties maakt dat dit fonds een belegging is die goed past in een solide beleggingsstrategie voor u of uw (klein)kinderen. Bovendien is zorgvastgoed minder gevoelig voor veranderende wetgeving, zoals beleggen in reguliere woningen. Dit maakt zorgvastgoed een voorspelbare belegging die toch een mooi rendement oplevert.
Het juridisch eigendom zit in Stichting Zorgwoningfonds Sonneborgh IV. Deze stichting staat los van Sonneborgh en andere fondsen. Hier is bewust voor gekozen. Op deze manier is gewaarborgd dat indien er iets gebeurt met Sonneborgh, het fonds gewoon door kan gaan. Het fondskapitaal (vreemd vermogen en eigen vermogen) staat namelijk los van Sonneborgh en ook de huurcontracten zijn aangegaan met de stichting. Ook de bestuurder van de Stichting is niet verbonden aan Sonneborgh. Enkel onze rol als Beheerder komt te vervallen en de participanten kunnen dan zelf een nieuwe beheerder aanwijzen.